Stoppen met Roken

 

Je hebt alles al geprobeerd! En toch lukt het je maar niet om te stoppen met roken. Want je bent tenslotte zó verslaafd...

 

Is dat wel zo? Ben je echt zo ontzettend verslaafd? Word je 's nachts ook ieder uur wakker, omdat je persé je dosis nicotine nodig hebt? Nee, natuurlijk niet! Kun je dan wel spreken van een verslaving? Of is het dan eigenlijk niets meer dan een hele slechte gewoonte? Het IS niets meer dan een hele slechte gewoonte, die jij hebt geaccepteerd als "verslaving". Het enige wat je fysiek merkt van je "verslaving" is de reactie van jouw lichaam op de aanwezigheid of juist de afwezigheid van een bepaalde stof, die er normaal is. En dat alleen op momenten van dat het "gewoon" is. Dus niet tijdens het slapen, niet tijdens het boodschappen doen. Ook niet tijdens je bezoek aan oma of de sportschool. Hieruit kun je eigenlijk zelf al concluderen dat het niets meer dan een gewoonte is. Geen verslaving, maar een gewoonte. Niets meer, niets minder. En het mooie van een gewoonte is, dat je heel eenvoudig een gewoonte kunt veranderen.

 

Hypnotherapie is een heel krachtig middel om deze overtuiging aan te passen, te overschrijven. De nicotine is binnen een week al uit je systeem, de nieuwe gewoonte, de goede overtuiging blijft. 

Ik weet waar je vandaan komt, ik weet waar je staat, maar het allerbelangrijkste... ik weet waar je naartoe gaat, zodra jij kiest voor een leven als niet-roker. Ik weet welke mindshift je nodig hebt, welke effecten je gaat merken... Ik weet het! En ik ben dus ook de laatste om een oordeel te vellen. Ik kan alleen maar bewondering en trots voor je voelen, zodra jij besluit een niet-roker te worden. Ik voel me zelfs bevoorrecht, als ik de persoon mag zijn, die jou helpt naar een rookvrij, gezonder leven!

Uitgelicht

voor jou