Pilates

 

Heb je pijn in je nek? Verkrampte schouders? Een brandende pijn tussen je schouderbladen? Een knoop in je rug? Misschien lage rugpijn? Of wil je werken aan een algehele verbetering van je houding?

Dan is PILATES met de focus op Core-Stability iets voor jou, want het is de manier om fysiek sterker te worden en zo voldoende spierkracht te ontwikkelen om jezelf de hele dag overeind te houden. 

Bij "pilates met pit" richten we ons met name op het onderste deel van de romp, de core oftewel de kern van je bewegingsapparaat. Dit gedeelte loopt van ongeveer je navel tot aan je bekkenbodemspier. Verschillende spierketens, die gekruist door het lichaam lopen, worden getraind, ook de diepliggende spieren. De zwakste spieren zullen harder moeten werken en hierdoor versterken. Doordat de gewrichten minimaal worden belast, is pilates ook geschikt voor mensen met pijnlijke gewrichten. De oefeningen worden langzaam uitgevoerd -staand, liggend of zittend- met aandacht voor het aanspannen van de juiste spieren.  Het resultaat is een verbeterde houding en minder verkrampte of pijnlijke spieren, want pilates werkt zowel preventief als curatief!!! En dat al met een klein uurtje per week! In zowel Roosendaal als in Willemstad is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. 

Sinds februari 2023 ben ik officieel erkend gecertificeerd pilates instructeur en bied sindsdien met heel veel passie en enthousiasme lessen aan. Ik geef de lessen individueel, dus één op één of in groepsverband. Bij minimaal 6 aanmeldingen kan er een nieuwe groep gestart worden op een tijdstip en locatie in overleg. Het lesgeld voor de groepslessen bedraagt € 5,00 per les, welke per 4 weken vooruit betaald wordt. Indien je een keer niet kunt, wordt er geen lesgeld teruggegeven. De les kan en mag altijd op de andere locatie ingehaald worden.

Uitgelicht

voor jou