Mediteren

 

In deze hectische maatschappij is het soms lastig jezelf te horen denken. Om even stil te staan bij wat jij eigenlijk wilt. Meditatie is een heel krachtig middel om terug te keren naar de stilte in jezelf. Om rust te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Tijdens mediteren breng je de aandacht naar je ademhaling. Je ademt rustig en kalm. Hierdoor zullen je gedachten vertragen en zelfs vervagen. Je ervaart minder stress, je bloeddruk wordt lager en heeft een positief effect op onze staat van zijn. Hoe vaker je het doet, hoe beter je je mentaal voelt. Het geeft rust en focus.

 

Mediteren vergt oefening. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker en sneller je bij de stilte in jezelf komt. De rust voelt en ervaart. Maar je staat ook positiever in het leven, ervaart minder stress en je brein wordt creatiever in het bedenken van oplossingen, waardoor uitdagingen niet onoverkomelijk lijken. Daarnaast "pak" je even een paar minuten helemaal voor jezelf. En dat is toch een mooi cadeautje voor jezelf!

 

Leren mediteren of een begeleide meditatie ervaren? Dat kan overal. In mijn fijne praktijkruimte in Hoeven, maar ook thuis, in het park of het bos. Alleen of met een groep, alles is bespreekbaar.

Uitgelicht

voor jou

Ik-versterking

 

Vind je het moeilijk om NEE te zeggen? Lastig om je grenzen aan te geven en te bewaken?

Word sterker, weerbaar en ga in je kracht staan!

Daarnaast organiseer ik een aantal keer per jaar een begeleide groepsmeditatie op locatie. Houd de socials in de gaten voor informatie en de data.